Monday, 07 April 2014 00:00

Kvinnliga Företagare, bloggutmaning i 21 dagar med början 7/4, 2014

Skrivet av

Har jag tagit mig vatten över huvudet - undrar jag? Har ju antagit utmaningen. Vill ju vara med och blogga. Men rent tekniskt sett vet jag inte om det kommer att fungera? Är ett tekniskt missöde, tyvärr! Och jag har aldrig bloggat förut!

Har en ny FIN hemsida: www.galleridarling.se Bara bloggen som inte riktigt är "påskruvad" ännu. Men min webmaster har lovat att lägga in min text - när jag mailat honom den - så länge...

Som jag skrivit i ett inlägg förut - har jag i 19 år nu drivit ett litet konstgalleri MITT i hjärtat av Sofo på Södermalm. GALLERI DARLING på Södermannagatan 28. Galleriet ligger i ett Q-märkt hus från 1853, ägt av Stadsholmen. Galleriet ligger vid en GÅ-GATA mellan Bonde- och Skånegtan. Precis där det SKA ligga! Ett kvarter väster om Nytorget. (Klicka på "Läs mer" nedan)

Det är måndag i dag och det ösregnar ute. 

Måndagar är den dag jag är ledig! Kulturarbetare som jag är! Har arbetat lördagar och söndagar och alla dagar utom just måndagar i dessa 19 år! Förutom då jag har haft semester förstås. Men en egen företagare - har aldrig semester, egentligen - har jag förstått. Aldrig till 100 procent. Men så länge jag lever min dröm och finner lust och glädje i mitt arbete - tänker jag fortsätta! Har det senaste året dragit ned litet på arbetsinsatsen - och har också förändrat inriktningen litet på verksamheten.

Galleriet har denna vår en föredragsserie om tre föredrag förutom några konstnärer som ställer ut. Vi har haft ETT föredrag (onsdagen den 12 mars) "Från Årstafruns 1700-tal till Sångs i Sjugare". Det var mycket omtyckt och det var fullt till sista plats. Tilläggas bör att det lilla galleriet på c:a 20 kvm i utställningsdelen -  blott rymmer c:a 15 sittande åhörare.

På onsdag den 9 april - handlar det om "Mötet August Strindberg - Carl Eldh".

Det sista i vår blir onsdagen den 14 maj och skall då handla om "Erik Axel Karlfeld".

Skattar mig lycklig över att ha fått dessa underbara föredragshållare till galleriet: Anna-Lisa och Kurt EM Eriksson!

Det var min konstlärare professor Georg Suttner och jag och några till som söndagen den 29 februari år 2004 = skottårsdagen - initierade "Sällskapet SoFo Södermalmsakademien" - "med syfte att bedriva och utveckla konstnärlig och kulturell verksamhet i form av bl a konstutbildning med både teoretiska och praktiska inslag". Inte förrän i år - exakt  tio år efter bildandet av sällskapet - sattes denna verksamhet i gång! Overkligt nog - gick Georg Suttner ur tiden den 28 januari i år! Det känns som om hans tankar och önskan om konstnärlig och kulturell tveckling förs vidare - genom allt som sker på galleriet nu! Och så mycket som Georg Suttner givit till oss alla som sysslar med konst och kultur! Jag är Honom evigt tacksam för de över 40 år jag har fått vara hans elev och Vän!

Vi får se var detta bloggande kan leda? Skall bli trevligt att lära känna fler Kvinnliga Företagare i vårt avlånga land.

Tecknar Lena
2014-04-07

36296 Hits