OM GALLERI DARLING

Galleri Darling ligger i ett Stadsholmenägt kulturhus från 1853 på Södermannagatan, den livfulla gågatan mellan Skåne- och Bondegatan. Många besökare kommer in spontant för att besöka galleriet. Hit kommer människor från världens alla hörn - en mycket stimulerande miljö.

 

Galleriet drivs sedan 1995 av konstnären Lena Derning, som har sin ateljé i anslutning till utställningslokalen. När det inte pågår en inbokad utställning har Lena en permanent utställning på galleriets väggar och ibland delar hon Vår- och Julsalonger med galleriets övriga konstnärer.

 

T h: Bilder på utställningslokalen från julsalongen 2019.

Foto: Justina Rosengren

SAGT OM GALLERI DARLING

Recensioner hämtade från Google

* * * * *

Underbart galleri mitt i SoFo! Galleristen Lena är väldigt ödmjuk och hjälpsam, och välkomnar allt från etablerade konstnärer till begåvade amatörer att ställa ut på galleriet. Prisvärt, pittoreskt och perfekt beläget - kan bara rekommendera det till alla som vill ställa ut eller titta förbi och se fin konst!

/Nicole Millward

* * * * *

Galleri Darling drivs med en otrolig kärlek till, lika delar konsten, som mötet mellan människor och just konsten. Galleristen Lena Derning har verkligen lyckats skapa en trivsam oas mitt i vimlet på Söder. Med sin nyfikenhet bjuder hon in till konstupplevelser och kreativa samtal. Jag ställde ut 22-30/10 2022 och har verkligen bara positivt att säga om allt från själva lokalen till Lena och alla underbara konstintresserade människor som tittade in. I Lena hittar man lätt en vän, och på Galleri Darling hittar man hem

/Martin Andersson

* * * * *

Ett otroligt charmigt litet galleri i hjärtat av Sofo där det var roligt att ställa ut. Mycket fin miljö, centralt läge och fantastisk service av ägaren Lena Derning och hennes Leif. Jag ställer gärna ut igen (men då mindre målningar som kan vara mer lättsålda)!

 

/Eva Tyskling

* * * * *

Tack Lena för hjälp att få min utställning fantastisk. Vilket öga du har för hängning. Det blev superfint. Och vilket värde det tillför att du är där hela tiden. Och tack för alla roliga samtal om allt från vardag till konst.
 

/Ulric

* * * * *

Att få ha konstutställning på Galleri Darling har varit en lika härlig och rolig upplevelse varje gång. Att jag dessutom vid två tillfällen har fått dela utställning med ägaren, Lena Derning , och har fått ta del av hennes kunskaper och erfarenheter känns riktigt fint!
Galleri Darling är ett litet och mysigt galleri med perfekt läge, mitt i vimlet på Södermannagatan i Sofo, på Söder i Stockholm. Ett perfekt ställe att ha utställning på.

 

/Maria Anderzén

* * * * *

Fint Galleri som ligger på Söders mysigaste gata. Att Lena har många års erfarenhet av att driva ett galleri märks och jag lämnade mina svanar i trygga händer. Att det är Konsten Katten och Kärleken som gäller är det ingen tvekan om. Jag rekommenderar varmt andra konstnärer att ställa ut på Galleri Darling.

 

/Melina Reid

* * * * *

Galleri Darling drivs av Lena Derning som engagerar sig helhjärtat i så väl utställare som besökare. Läget på gågatan ger ett brett klientel av besökare och många intressanta möten. Lokalen är inte stor men har bra väggyta för hängning och samtidigt stort fönster mot gatan. Lena hjälper proffsigt med hängning, prissättning och allehanda tips. Jag hade en rolig, trevlig och givande vecka hos Galleri Darling med mina målningar.

 

/Linda Carleke